Waarom kiezen voor aluminium steigers bij het huren?

Waarom kiezen voor aluminium steigers?

Of het nu gaat om een gevelsteiger, een bouwsteiger of een complexe steiger voor bruggenbouw of bijzondere architectuur: vandaag de dag zijn aluminium steigers zijn een van de meest voorkomende en meest gebruikte steigertypes. Dit heeft alles te maken met de grote voordelen van aluminium steigers. Dit zijn de voordelen van aluminium steigers bij verhuur.



Het grootse voordeel van aluminium steigers is het lichte gewicht. Dit bewijst zijn voordeel bij transport van de verschillende steigeronderdelen, maar ook bij de montage van steigers. Aluminium steigers zijn licht, veelzijdig, flexibel toepasbaar en zeer veilig. Bovendien zijn ze stabieler en veiliger omdat de buitenschaal van aluminium meestal antislip is. Vanwege al deze eigenschappen zijn aluminium steigers bij verhuur voor de professional meer en meer favoriet. 

Offerte aanvragen
  • Heb je een vergunning nodig voor een gevelsteiger?

    Heb je een vergunning nodig voor een gevelsteiger?

    Heb je een vergunning nodig voor een gevelsteiger? 

    Heb je een vergunning nodig voor een gevelsteiger?

Aluminium steigerverhuur voor elke branche 

Of het nu gaat om steigerverhuur voor het bouwbedrijf, het schildersbedrijf, voor reinigingswerk aan gevels. Om aluminium metselsteigers, daksteigers, gevelsteigers of hangende steigers. Om steigerverhuur op industriële locaties of binnen de evenementenbranche: de voordelen van aluminium steigers lonen zich op elke locatie en voor elk werk. Vraag ons om uitgebreid advies over de voordelen van aluminium steigers bij steigerverhuur.



De voordelen van aluminium steigers bij verhuur voor bouw- en gevelwerken

  • Lichter: Eenvoudige montage: aluminium onderdelen van een steiger hebben een hogere antislip. Dankzij het lage gewicht is een aluminium steiger met minder belasting voor het lichaam op te bouwen en af te breken.
  • Veiligheid: Bij Petersen Steigerverhuur werken we voor de verhuur van aluminium steigers met de innovatieve steigers Layher. Layher Blitz steigers hebben een eenvoudiger, doordachter koppelsysteem. Het plug-in framesysteem is sterk, robuust en ideaal voor gevelwerken.
  • Overal toepasbaar: Een van de voordelen van aluminium steigers bij verhuur van Layher Blitz is de brede inzetbaarheid. Met slechts zes basiselementen kunnen stabiele, lichtgewicht steigers gebouwd worden. Ook voor steigers die niet recht lopen, zoals bij werken aan bruggen, torens, tunnels of bijzondere architectuur.
  • Corrosiebestendigheid: Aluminium heeft een zeer hoge corrosiebestendigheid. Zelfs wanneer aluminium langdurig wordt blootgesteld aan slechte weersomstandigheden roest het niet. Ook dit is een van de voordelen van aluminium steigers bij verhuur t.o.v. stalen steigerconstructies.
  • De meeste voordelen van aluminium steigers ten opzichte van stalen steigers hebben te maken met gebruiksgemak en draagbaarheid. Bij het verplaatsen van een steiger en bij de montage en demontage is het lichtere gewicht een groot voordeel. Om de voordelen van aluminium steigers bij verhuur nader te bekijken kunnen we ze vergelijken met de traditionele, stalen steiger. 


Offerte aanvragen

De stabiliteit en kracht van aluminium steigers

Aluminium steigers zijn in vergelijk met stalen steigers een stuk lichter. Dit betekent niet dat ze minder betrouwbaar zijn. Bij staande steigers dienen de steunen van voldoende afmeting te zijn om een maximale stabiliteit te bereiken. Hoe meer de steiger weegt, hoe meer steunen nodig zijn om hem vast te houden. De juiste sterkte-gewichtsverhouding verhoogt de stabiliteit. Deze berekening wordt gemaakt bij het opstellen van het steigerplan. Ook aluminium ‘steigerplanken’ bieden voordeel. De vloeren /steigerplanken in een steiger zijn een van de meest belangrijkste onderdelen van een steiger. Aluminium steigervloeren zijn krachtig en stabiel en leverbaar in diverse lengte- en breedtematen.



Voordelen van een aluminium steigers bij verhuur hangende steiger

Het lichte gewicht van aluminium steigers is niet alleen een voordeel bij staande steigers zoals gevel- en renovatiesteigers, maar uiteraard ook bij hangende steigers van aluminium. Wanneer u een hangende steiger nog heeft voor gevelreiniging of glasreiniging is een hangende steiger van aluminium in het voordeel. Een lichter gewicht betekent minder belasting en minder kans op schade. 

Petersen Steigerverhuur voor de huur van aluminium steigers

Veiligheid is het meest belangrijke aandachtspunt bij werken op de steiger. Petersen Steigerverhuur is al meer dan een decennium een toonaangevend verhuurbedrijf voor stalen en aluminium steigers. Met twee vestigingen, een in Den Bosch en een in Den Haag zijn we in meerdere regio’s actief en kunnen we u snel helpen. Van stellage ontwerpen tot montage en demontage kunt u rekenen op een professionele, zekere begeleiding. Uiteraard huurt u onze steigers inclusief alle benodigdheden voor veilig werken. Of u nu een professionele aannemer bent, een schildersbedrijf runt of voor een privéproject een steiger nodig hebt: Petersen Steigerverhuur is ook voor de verhuur van aluminium steigers hét professionele steigerbedrijf. 


Offerte aanvragen

Een steiger laten bouwen voor gevelrenovatie? Elk project is voor ons weer een uitdaging, maar niets is te gek!

Bekijk onze steigers en prijzen

Share by: