Steiger huren en laten plaatsen

Steiger huren en laten plaatsen

Steiger laten plaatsen? Dat kan! Plaatsen met spoed mogelijk.

Steiger verhuur en plaatsing van steigers voor veiligheid, zekerheid en gemak

Een steiger huren laten plaatsen heeft verreweg de voorkeur wanneer u een steiger gaat huren. Niet alleen wanneer gaat om grote steigers die nodig zijn voor een bouw- of renovatieproject, maar ook wanneer u als particulier een steigerverhuurbedrijf inschakelt. Lees wat u moet weten over veilig en comfortabel een steiger huren en laten plaatsen. 


Offerte aanvragen
  • Heb je een vergunning nodig voor een gevelsteiger?

    Heb je een vergunning nodig voor een gevelsteiger?

    Heb je een vergunning nodig voor een gevelsteiger? 

    Heb je een vergunning nodig voor een gevelsteiger?

Steiger huren en laten? Goed geregeld! 

Steigers voor gevels laten plaatsen

Steigers zijn een belangrijk om tijdens bouwwerkzaamheden op hoogte veilig te kunnen werken. Steigers zijn echter duur in aanschaf en het duurt enige jaren van intensief gebruik voor u de kosten eruit heeft. Wanneer u als particulier slechts zelden een steiger nodig hebt, biedt een steiger huren en laten plaatsen uitkomst. Ook wanneer u als professional periodiek of vaak, maar steeds wisselende type steigers nodig hebt, is het vaak voordeliger en efficiënter om te kiezen voor steigerverhuur. Voor veel klussen en bouwprojecten waarbij een steiger nodig is, is een steiger huren en laten plaatsen dus een praktische oplossing.


Dit geldt in het bijzonder voor particulieren, maar ook voor professionele bouwers, schilders, gevelwerkers, dakdekkers en aannemersbedrijven. Ook elke aannemer weet welke kostenfactor er komt kijken bij de eigen koop van steigers. Steigerverhuur inclusief het opstellen van een steigerplan, montage en demontage van de steiger is voor zowel klussers als professionals een ontzorgend alternatief.

Veilig, zeker en ontzorgt een steiger huren en plaatsen

Ook wanneer steiger weken of maanden op de bouwplaats blijft kan een steiger huren en laten plaatsen efficiënter zijn dan zelf een steigersysteem kopen. Aan de hand van een aantal vragen kan een professioneel steigerverhuurbedrijf snel in kaart brengen welke steiger u nodig heeft.

Een steiger huren en laten plaatsen moet samengaan met veiligheid. Het klinkt zo logisch, maar nog altijd gebeuren er ongelukken die te maken hebben met het nemen van risico’s op steigers.


Zeker wanneer u als huurder van een steiger nog geen ervaring hebt met het huren en laten plaatsen van een steiger, is het goed om in zee te gaan met een betrouwbaar steigerverhuurbedrijf. Naast hoogwaardige, veilige steigers en veiligheidstoepassingen, ontvangt u bij een dergelijk bedrijf een professioneel gebied van montage en demontage van de steiger. 


Offerte aanvragen

Welke steiger heb ik nodig? 

Welke type steiger, welke afmetingen, belastbaarheid en veiligheidsmaatregelen er nodig zijn, hangt onder andere af van de locatie en de uit te voeren werkzaamheden. Of u nu bekend bent met steigerverhuur en steigerbouw, of de eerste keer een steiger gaat huren en laten plaatsen, de juiste steigerbouw hangt letterlijk samen met de volgende vragen:


  • Voor welke werkzaamheden is de steiger nodig?
  • Op welke locatie moet de steiger worden geplaatst?
  • Gaat het om een hangende, verankerde of staande steiger?
  • Op elke ondergrond komt de steiger te staan?
  • Moet de steiger verplaatsbaar zijn?
  • Hoeveel mensen moeten er op de steigers staan?
  • Moeten zware materialen op de steigers worden opgeslagen?
  • Welke hoogte en breedte is nodig?
  • Welke veiligheidstoepassingen moeten worden ingebouwd
  • Bij grote steigers: waar moeten de ingangen, trappen, liften komen?
  • Hoe lang is de steiger nodig?


Met behulp van onder andere deze vragen kan het steigerverhuurbedrijf een goed advies uitbrengen en indien nodig een steigerplan opstellen.



Steigerverhuur inclusief montage en demontage

Steigerverhuur inclusief montage en demontage? Een steiger huren en laten plaatsen heeft in bijna alle gevallen de voorkeur boven zelfmontage. Dit heeft voordelen voor zowel de doe-het-zelver als het professionele bedrijf. Door gebruik te maken van mensen die steigerbouw als beroep hebben, hoeft de aannemer zich niet druk te maken over de inzet van eigen personeel. Ervaren steigerbouwers weten wat er bij steigerbouw komt kijken. Ze werken secuur, maar dankzij hun ervaring ook snel. Ook draagt het verhuurbedrijf bij een steiger huren en laten plaatsen de verantwoordelijkheid voor montage en demontage. 


Offerte aanvragen

Een steiger huren en laten plaatsen door Petersen Steigerverhuur

Er zijn veel factoren van belang waarom een steiger huren en laten plaatsen doordacht moet gebeuren. Steigerverhuur is typisch een dienstverlening die hoort te draaien om veiligheid. Kies daarom voor een kwalitatief steigerverhuurbedrijf. Deze herkent u aan interesse naar (de veiligheid van) uw project, de verhuur van solide materiaal en het bieden van service. Omdat steigerwerk draait om veiligheid, komt bij het kiezen van een steiger het nodige kijken. Steigerbouw en steigerverhuur is daarom altijd maatwerk. Bij een steiger huren en laten plaatsen bieden we onze klanten altijd gedegen, maar gratis advies. Ook op het gebied van montage en demontage.


Heeft u binnenkort een steiger nodig en wilt u dit met om reden van veiligheid (kosten)efficiëntie en het ontvangen van service goed aanpakken? Neem voor alle informatie die u nodig heeft rondom steigerverhuur contact met ons op.


Offerte aanvragen

Een steiger laten plaatsen voor uw gevelproject? Elk project is voor ons weer een uitdaging, maar niets is te gek!

Bekijk onze steigers en prijzen

Share by: